Bahan-bahan:
50 gram isi ikan tenggiri
20 gram sotong
20 gram udang
1 biji telur
10 gram serbuk cili
10 gram cili giling
5 gram serbuk kari
2 helai daun kaduk
2 helai daun limau purut (dihiris)
3 helai daun selasih
20 gram santan
1 sudu teh gula
1 sudu besar sos ikan
1 tangkai cili merah
1 helai daun pisang
1 batang bulu
1 helai daun pisang

Cara membuat:
1. Bersihkan ikan, udang dan sotong dan potong kecil-kecil.
2. Masukkan telur, serbuk cili, cili giling, serbuk kari, santan, gula, sos ikan dan daun limau purut.
3. Adun bahan-bahan tadi hingga sebati.
4. Masukkan ke dalam mesin pengisar dan kisar hingga halus.
5. Kemudian, gulung daun pisang dan masukkan ke dalam buluh.
6. Masukkan adunan otak-otak yang telah dikisar tadi ke dalam buluh. Ketuk-ketuk untuk memadakan adunan tadi.
7. Bakar di atas bara api sehingga masak.
8. Hiaskan dengan titisan santan, hirisan daun limau purut dan cili merah.
9. Sedia dihidangkan.